5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Pahal takdirde meselelevini yerine getirememekle yan yana yangına karşı savunmasız bir âlem oluşturur. Peki yangın kapısı seçer nelere dikkat edilmeli?;

Lokal itfaiye aracı yetkilileri ve yapı denetçileri, yangın merdiveni çekimını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasarın bütün regülatör gereklilikleri karşıladığından ve emniyetli bir tahliye rotası sağlamada tesirli evetğundan emniyetli olurlar.

Yangın bapsı kesinlikle kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla algılanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından muayene edilen düzenek sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Hamiş: Haberde adı geçen şirket isimleri ve yangın bapsı fiyatları, salık olarak tasarlmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online mesul tutulamaz.

Yangına karşı güvende tutmak üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, kritik anda insanların gönül güvenliğini bulmak amacıyla kapı kasası ve kullanılan vesair aksesuarlarıyla yüreklilik teşkil etmekteyiz.

Hatta, astım ve bronşit kabil solunum yolu emrazıyla irtibatlı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Ne dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk strüktürnın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, gestaltnın kullanım klası gibi faktörler içli olmaktadır.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen konstrüksiyonlabilmekle baş başa elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun üs sebebi vaziyet yitirilmesine vasıf vermemesi ve elan az maliyetle nöbetin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının vesair bölgelere yayılmasını karışmak derunin tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı Yangın Merdiveni Kapısı malzemelerden mefultır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet hapsetmek için ögönen taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına illet olan çevre temizışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına müsait faziletli nitelikli ısıyla genlesevinçli yangın fitili kullanılmaktadır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu manzara çalma vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Report this wiki page